NL
Dutch Language Courses (NT2)

Naar Perfect Nederlands

Na het Staatsexamen NT2 II: Spreken en schrijven voor vergevorderden

De cursus Naar Perfect Nederlands is bedoeld voor mensen die het Staatsexamen al met succes hebben afgerond, maar graag hun Nederlands willen perfectioneren om optimaal te kunnen functioneren in een Nederlandstalige (werk-)omgeving. Deze cursus duurt twaalf weken en bestaat uit één les per week.

Onderwijs op afstand

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, heeft de Universiteit van Amsterdam de mogelijkheden voor onderwijs op locatie beperkt. Het INTT biedt hierdoor alle curussen tot en met december 2020 online aan. Om kwalitatief onderwijs op afstand te kunnen volgen is een stabiele internet verbinding en de mogelijkheid voor het gebruik van een webcam verplicht.

De onderwijspraktijk en de didactische aanpak is aangepast aan de buitengewone omstandigheden waarin we ons nu bevinden, de cursusinhoud en leerdoelen zijn niet veranderd.

Een les volgens onderwijs op afstand bestaat uit twee delen:

• Synchroon leren: rechtstreeks contact met je medestudenten en je docent in online lessen (ca. twee uur per sessie).

• Asynchronoon leren: het begeleid doorlopen van uitgebreid cursusmateriaal en het doen van online taken en oefeningen op Canvas, de online leeromgeving van de UvA.

Samen vormen deze onderdelen een les van 2,5 uur.

Niveau

Het niveau van deze cursus is Staatsexamen NT2, programma II en hoger (CEFR* niveau: B2+).

Doelgroep: Hoogopgeleide anderstaligen
Groepsgrootte: Maximaal 12 deelnemers
Uur per week: 2,5 uur les en zo'n 3 tot 4 uur zelfstudie
Aantal weken: 12 weken

Data

• 16 september t/m 9 december 2020 (geen les op 28 oktober 2020) (Onderwijs op afstand)
  • 24 februari t/m 19 mei 2021 (geen les op 5 May 2021)

€ 750 (excl. lesboek)

Aan te schaffen: "Nederlands naar perfectie", Emily Palmer en Miranda van 't Wout  Countinho, 1e druk, ISBN 9789046904527, prijs € 42,50

Aanmelden

U kunt het aanmeldingsformulier hieronder downloaden en sturen naar intt@uva.nl.