Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Studeer je aan de UvA en wil je hulp of advies bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands of het Engels? Dan kun je gratis gebruik maken van het Schrijfcentrum.

Het Schrijfcentrum biedt individuele begeleiding, workshops, scriptieweken en cursussen voor alle studenten van de UvA. Deze taalondersteuning is er zowel voor studenten die in het Nederlands schrijven als voor studenten die in het Engels moeten schrijven (ga in dit geval naar de Writing Centre). Bij het Schrijfcentrum werken studenttutoren: ouderejaarsstudenten die goed kunnen schrijven en getraind zijn in het begeleiden van studenten.

Online hulpmiddelen

Heb je nu direct hulp nodig? Ga dan naar www.Taalwinkel.nl. Daar vind je veel informatie over grammatica, schrijfstijl, spelling etc.

Werken voor het Schrijfcentrum

Ben je als student op zoek naar een interessante bijbaan? Het Schrijfcentrum heeft regelmatig nieuwe tutoren nodig.

Vragen?

Mail ons via schrijfcentrum@uva.nl

Wil je graag als tutor werken voor het Schrijfcentrum? Je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar schrijfcentrum@uva.nl. Je sollicitatie wordt dan bewaard en bekeken op het moment dat we nieuwe tutoren voor het Schrijfcentrum zoeken! Bekijk ook het filmpje waarin tutoren aan het woord zijn over het Schrijfcentrum: 

Schrijfcentrum