Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Taalondersteuning

Schrijfcentrum voor alle UvA-studenten

Studeer je aan de UvA en wil je hulp of advies bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands of het Engels? Dan kun je gratis gebruik maken van het Schrijfcentrum.

Bij het Schrijfcentrum kun je terecht voor individuele begeleiding en voor workshops. De cursussen zijn bedoeld voor studenten van de UvA (FGw) die hun academische schrijfvaardigheid willen verbeteren en/of gezakt zijn voor de diagnostische toets. Deze mogelijkheden zijn er zowel voor studenten die in het Nederlands schrijven als voor studenten die in het Engels moeten schrijven (ga in dit geval naar de Writing Centre). Bij het Schrijfcentrum werken studenttutoren: ouderejaarsstudenten die goed kunnen schrijven en getraind zijn in het begeleiden van studenten.

Individuele begeleiding

Je kunt een afspraak maken met een tutor van het Schrijfcentrum om je te helpen met een paper, verslag, essay of scriptie. De tutor kan je onder andere helpen met:

  • begrijpelijk formuleren;
  • teksten goed structureren;
  • een academische schrijfstijl hanteren;
  • correct spellen.

Je tutor leest de tekst die je van tevoren hebt opgestuurd. Tijdens de afspraak bespreek je de tekst uitgebreid met je tutor. Als het nodig is, kun je meerdere vervolgafspraken maken.

Let op: het Schrijfcentrum is geen spellings- of grammaticacontrole. De tutor corrigeert je tekst niet, maar helpt je om je bewust te worden van de manier waarop je schrijft en zal samen met jou eraan werken om je schrijven te verbeteren.

Maak een afspraak met een van onze tutoren

Scriptieweek Schrijfcentrum

Werk je op dit moment aan je scriptie? Het Schrijfcentrum organiseert met regelmaat een scriptieweek.

Vind je het moeilijk om in deze vreemde periode thuis aan je scriptie te werken? Heb je problemen met opstarten, motivatie en focus? Zoek je een stok achter de deur om regelmatig en efficiënt te werken? Doe mee met onze scriptieweek en profiteer samen met een klein groepje andere studenten, van het advies en de ondersteuning van een tutor van het Schrijfcentrum.

Een week lang werk je samen in kleine groepjes van vier studenten en één tutor van het Schrijfcentrum. Je spreekt twee keer per dag online af met je groepje om een dagplanning te maken, je voortgang te bespreken, en advies en ondersteuning te krijgen. Gedurende de week heb je ook de mogelijkheid om individueel met je tutor af te spreken.

Alle studenten zijn welkom: de enige eis is dat je nu bezig bent met je bachelor- of masterscriptie.

De eerstvolgende scriptie week zal begin volgend academisch jaar weer van start gaan. Houd deze pagina goed in de gaten naar de inschrijfmogelijkheden.

Schrijf je je scriptie in het Engels, of zit je liever in een Engelstalig scriptiegroepje? Ga naar de website van het Writing Centre: ​​​​​www.uva.nl/writingcentre.

Workshops

In 2020/2021 biedt het Schrijfcentrum de volgende workshops aan:

  • Spelling
  • Formuleren

De eerstvolgende workshops zullen begin volgend academisch jaar weer van start gaan. Houd deze pagina goed in de gaten naar de inschrijfmogelijkheden.

Geen goede tijd beschikbaar voor je?

Kijk hier dan regelmatig of stuur ons een e-mail: schrijfcentrum@uva.nl

Online hulpmiddelen

Heb je nu direct hulp nodig? Ga dan naar www.Taalwinkel.nl. Daar vind je veel informatie over grammatica, schrijfstijl, spelling etc.

Vragen?

Mail ons via schrijfcentrum@uva.nl

Bekijk ook het filmpje waarin tutoren aan het woord zijn over het Schrijfcentrum: 

Video wordt geladen..