Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Scriptieweek Schrijfcentrum

Het Schrijfcentrum organiseert regelmatig Scriptieweken voor studenten aan de Universiteit van Amsterdam. Deze weken zijn bedoeld voor studenten die een week lang intensieve ondersteuning zoeken bij het schrijven van een Nederlandstalige scriptie. De bijeenkomsten vinden online plaats, in Zoom binnen Canvas.

Schrijf je je scriptie in het Engels? Klik dan hier voor meer informatie over de Thesis week. 

Wil je liever één of meerdere individuele afspraken maken met een schrijftutor.  Klik dan hier voor meer informatie over de aangeboden individuele begeleiding.

Wil je liever een ondersteuning toegepast op meer vaardigheden binnen het academisch schrijven? Kijk dan eens bij Cursussen Beter Schrijven.

Voor wie is het?

We horen vaak van studenten dat ze moeite hebben om een realistisch plan te maken, structuur aan te brengen in hun dag en zich aan deadlines te houden, vooral onder de huidige omstandigheden. Daarom kan het nuttig zijn om af te spreken met een groepje studenten dat ook aan zijn scriptie werkt – zoals een virtueel studiegroepje. Dit biedt op afstand steun om je aan je doelen en planning te houden en je tijd beter in te delen.

Hoe werkt het?

Ieder groepje (max. 6 studenten) wordt begeleid door een schrijftutor. Gedurende de week spreek je twee keer per dag af via Zoom voor een interactieve sessie: ’s ochtends, om je plan en doelen voor de dag door te nemen, en aan het eind van de middag, om te bespreken hoe het ging en je doelen zo nodig bij te stellen. Je kan in de loop van de week ook een individuele afspraak maken met je tutor om (een deel van) je scriptie meer in detail te bespreken.

Let op: De Scriptieweek is geen serie workshops of colleges met informatie over hoe je een scriptie schrijft. 


Voorwaarden voor deelname

  • Je werkt aan je bachelor- of masterscriptie (dat kan zijn: bronnen lezen, een gedetailleerd plan maken, een eerste of tweede versie schrijven, je eindversie aanpassen).
  • Je bent de hele periode vrij om aan je scriptie te werken.
  • Je kunt tenminste 8 van de 10 sessies bijwonen. De eerste sessie is verplicht.
  • Je schrijft je scriptie in het Nederlands. Als je je scriptie in het Engels schrijft, meld je je aan voor de Engelstalige scriptieweek.

Data Scriptieweken 2021 - 2022
 

  • 9 - 13 mei 2022 (block 5)
  • 16 - 20 mei 2022 (blok 5)
  • 30 mei - 4 juni 2022 (blok 6)
  • 6 - 10 juni 2022 (blok 6)
  • 13 - 17 juni 2022 (blok 6)
  • 20 - 24 juni 2022 (blok 6)

 
Aanmelden

Je kunt je nu via het aanmeldingformulier aanmelden voor één van de scriptieweken.

We werken met kleine groepjes studenten zodat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.  Ongeveer twee weken voor de start kun je je registreren via deze website. Meld je dan dus snel aan als je interesse hebt.