Studiedagen voor docenten NT2

In het academisch jaar 2018-2019 organiseert het INTT vier mastercourses voor docenten NT2, die lesgeven aan midden- en hoogopgeleiden. De cursussen vinden plaats op woensdagen van 18.00 -21.00 uur. De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Pedagogische grammatica

Hoe breng je grammatica aan de m/v?

Christine van Baalen, Sarah Hettema en Sietske Bongenaar

woensdag 3 oktober 2018

De speelruimte voor grammaticaonderwijs zit vooral in de wisselwerking tussen expliciete kennis (bewust geleerde regels) en impliciete kennis (onbewust verworven). Hoe kan het NT2-onderwijs hierop inspelen?

Hoe corrigeer ik dat?

Feedback op schrijfproducten

Alice de Beer, Francien Schoordijk en Nicky Heijne

woensdag 21 november 2018

Voor het geven van feedback op teksten zijn allerlei methoden voorhanden, zoals inleverprotocollen, peerfeedback, codesystemen en reviseren. Wat vindt een docent zelf belangrijk bij het beoordelen van teksten? Hoe kun je op een eenduideige manier feedback geven en hoe organiseer je dit?

Rijm, ritme en regelmaat

Poëzie en liedjes in de NT2-les

Henk Noorland

woensdag 6 maart 2019

Deze cursus belicht een ander soort teksten dan de functionele teksten in onze lesmethoden: liedjes en gedichten, die de gewone dingen zeggen maar met verrassende  woorden uit onze mooie taal. De cursus laat met concrete voorbeelden zien wat de docent in de NT2-les kan doen met liedjes en gedichten. Wat kun je met liedjes en gedichten nog meer doen naast grammatica- en invuloefeningen?

Wat staat er in die tekst?

Leesvaardigheid in de NT2-les

Marjan Meijboom

woensdag 15 mei 2019

Leesvaardigheid is een goede voorspeller van algemene taalvaardigheid. Een goede lezer moet veel en veel verschillende soorten teksten lezen. In deze cursus wordt ingegaan op wat daarbij allemaal komt kijken.

 

Locatie, aanmelding en kosten

De mastercourses vinden plaats in het P.C. Hoofthuis,

Spuistraat 134, 1012 VB  Amsterdam

Kosten: € 115 inclusief een lichte maaltijd

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en op te sturen naar intt@uva.nl

Published by  INTT

7 August 2018